Ігри для знайомства, гра «Колесо думок»

Мета гри «Колесо думок»: більш поглиблене знайомство учасників. Висвітлення особливостей особистості.

Приміщення: потребує вільного простору невеликого приміщення.

Матеріали: не потребує додаткових матеріалів.

Порядок проведення:

Для того, щоб розпочати вправу необхідно поділити групу на дві рівні за кількістю частини та сформувати два кола: внутрішнє та зовнішнє. Всі учасники внутрішнього кола повертаються обличчям до учасників зовнішнього кола. Завдання учасника внутрішнього кола за 2-3 хвилини поспілкуватися на тему особистих інтересів з учасником, який стоїть навпроти з наружного кола. Треба за короткий час дізнатися максимум інформації про свого партнера та розказати своєму партнеру про себе. По закінченню часу внутрішнє коло зміщується за годинниковою стрілкою на одного учасника та вправа повторюється заново. Максимальний час вправи 20 – 30 хвилин. У разі потреби залучення до вправи більшої кількості людей, можна зробити дві пари кіл чи більше. Як що вправу затягнути, то учасники будуть втомлюватися та атмосфера гри може погіршитися. Також можна додати у вправи тактильний зв’язок. Перед тим, як переходити до другого партнера можна потиснути руки або обійнятися, але по бажанню. Це посилить емоційний ефект від цієї гри на знайомство.

Після завершення вправи всі учасники стають в одне велике коло повернувшись обличчям у центр круга. Ведучий обирає одного учасника і завдання кожного згадати щось цікаве про учасника, якого вибрав тренер. Повторювання не допускаються. Потім тренер обирає наступного і так поки не переберуть всіх учасників. Виграє той або ті учасники, які запам’ятали більше цікавих фактів або звичок учасників. Ця частина вправи робиться у тому разі, як що дозволяє час та учасники не втомлені.

Ця гра дає можливість дізнатися не тільки як кого звуть, а й сформувати внутрішній психологічний портрет кожного учасника, що з одного боку покращить комунікацію серед учасників у майбутньому та покращить психологічний фон, а з другого боку активізує комунікативні можливості. Дізнатися максимум інформації за дві хвилини один у одного – це складно і потребує максимальної активізації комунікативних навичок.

По закінченню вправи необхідно обов’язково поплескати один одному.

Варіації: Ця вправа може використовуватися не тільки з метою знайомства. Її можна застосовувати з метою швидкого обговорення якогось питання, або швидким обміном досвіду.